Książki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
War, war never changes
Autor Wiadomość
Jander 
Nonholik


Posty: 6189
Skąd: Kolabo. miasto Tichy
Wysłany: 2011-02-26, 22:28   

Mam Radeona i na max detalach nie śmiga idealnie mimo że taką konfigurację proponuje mi gra. Podobno na PS3 jest jeszcze gorzej skonfigurowana i zdarzają się totalne zacinki.
Swoją drogą też mieliście przy wysłaniu ghuli w kosmos, że miało pokazać start i poza odgłosem
(i Wagnerem) nic nie było?
_________________
www.lovage.soup.io
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-02-26, 22:30   

Mam GF GT 330M i mi na max detalach zapierdala jak szatan, ale po wgraniu nowych sterów.

Jander napisał/a:
Swoją drogą też mieliście przy wysłaniu ghuli w kosmos, że miało pokazać start i poza odgłosem
(i Wagnerem) nic nie było?

Nigdy mi się to nie zdarzyło.
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4427
Skąd: fnord
Wysłany: 2011-02-27, 13:57   

MrSpellu napisał/a:

A zrobiłeś cały łańcuszek dla Boomersów? Bo bombowiec lata, epicko napierdala i zajebiście przy tym BRZMI //spell
(cóż, filmik tego dźwięku w pełni nie oddaje, samolot sobie lata wkoło i to wycie spadających bomb... //spell )

Wczytałem grę i jeszcze raz przeszedłem tamę i fucktycznie JEST //spell i napierdala //slina Wcześniej byłem tak zaoferowany wykańczaniem legionistów (a grałem zwykle na widoku TPP z modem uwalniającym kamerką - zresztą zajebistym bo wtedy można zrobić oldschoolowy widok jak z starych Fali //slina ) że nie zwracałem uwagi na te wybuchy wokoło.

MrSpellu napisał/a:
Miałem ten sam problem. Nowe stery do karty dały radę.

Mnie pomogły nieco - nadal nie satysfakcjonuje mnie to w porównaniu do płynności na najwyższych detalach z F3. Tutaj też co prawda mam najwyższe detale, ale musiałem zejść z antialisangu sporo, a rpzy wiekszych rozpierduchach bywało skokowo.



Ps. Ja cały czas czekam aż ktoś wprowadzi modem tryb UBERHARDKOR w którym zaglądanie do ekwipunku będzie kosztowało AP, a radiacja czy uzależnienia będą powodowały jakieś realne efekty.
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-02-27, 14:28   

To teraz zagraj kobitą, max charyzmy, gadki, handlu i, powiedzmy, nauki lub medycyny. Przez wyro jesteś w stanie zdobyć szton i bardzo szybko wykończyć pana "śmieszne gatki" i ogólnie zajebiście się gra wygadaną postacią (z dużą ilością inty najlepiej). Zwłaszcza jeżeli jest relatywistą moralnym ;) //slina (wspomniana akcja z operowaniem guza mózgu)
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4427
Skąd: fnord
Wysłany: 2011-02-27, 15:42   

Do łatwego załatwienia Bennego wystarczy perk "Black Widow" ; ) Teraz i tak już miałem dość wygadaną babkę, teraz planuje przejść gierę złym chciwym piromańskim ćpunem.
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-03-29, 12:48   

A teraz Łaku zabawa dla prawdziwych mężczyzn. Wątkowi moderstwa falloutowego poświęcę nawet spory kawałek rozprawy doktorskiej, w kontekście intertekstualności implementowanej oddolnie. Zadam też pytanie natury egzystencjalnej:

:arrow: Dlaczego jest tak dużo modów pornograficznych? (choćby mod prostytucji z trójki).

Nauka wymaga ofiar.
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4427
Skąd: fnord
Wysłany: 2011-09-23, 21:25   

http://www.nukacola.eu/
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-12-12, 09:45   

Ale jaja. Po 14 latach się dowiedziałem, że etatowym narratorem w serii jest Ron Perlman o_O

i jego epickie War. War never changes...
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Stary Ork 
Świnia z klasą


Posty: 7813
Skąd: Sin Tychy
Wysłany: 2011-12-12, 10:41   

Hańba ci , Maurice --_-
_________________
Jesteśmy przygotowani, że jakoś to będzie.
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-12-12, 10:46   

A ty myślisz, że się wcześniej takimi pierdołami interesowałem?
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Stary Ork 
Świnia z klasą


Posty: 7813
Skąd: Sin Tychy
Wysłany: 2011-12-12, 10:51   

Fallouty nazywasz pierdołami, bluźnierco? //pisowcy
_________________
Jesteśmy przygotowani, że jakoś to będzie.
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-12-12, 10:57   

Za pierdoły uważałem pierdoły w stylu nazwisko narratora, pierdoło.
Jak miałeś 13 lat zwracałeś uwagę na takie rzeczy?
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Stary Ork 
Świnia z klasą


Posty: 7813
Skąd: Sin Tychy
Wysłany: 2011-12-12, 10:58   

Nic nie uchodzi mej uwadze --_- .
_________________
Jesteśmy przygotowani, że jakoś to będzie.
 
 
dworkin 


Posty: 3698
Wysłany: 2011-12-12, 11:11   

Helm wszystko widzi
O wszystkim wie
I wszystko osądza
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4427
Skąd: fnord
Wysłany: 2011-12-12, 14:47   

MrSpellu napisał/a:
A ty myślisz, że się wcześniej takimi pierdołami interesowałem?

ale o nim wiesz


?
 
 
dworkin 


Posty: 3698
Wysłany: 2011-12-12, 15:13   

http://fallout.wikia.com/...ry:Voice_actors
  
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-12-12, 17:11   

uo kurwa

Wiedziałem tylko, że Liam Neeson i Malcolm McDowell w F3 //spell
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4427
Skąd: fnord
Wysłany: 2011-12-12, 17:16   

Przyznaj się że nigdy nie przeszedłeś Falla i nie widziałeś napisów końcowych. :P
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-12-12, 17:17   

Falla przeszedłem kilka razy, ale nigdy (w żadnej grze) nie zdarzyło mi się czytać napisów końcowych.
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Ł 
dziura w niebycie


Posty: 4427
Skąd: fnord
Wysłany: 2011-12-12, 17:29   

Jak byłem młody to zawsze czytałem napisy końcowe, szukając polskich nazwisk, żeby połechtać swojego małego wewnętrznego ORŁA BIAŁEGO. Swoją drogą naciskałeś Credits z wciśniętym shiftem? //devil
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2011-12-12, 17:34   

_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
wred 


Posty: 2871
Wysłany: 2011-12-22, 22:37   

Jestem na etapie kupowania dodatków do mojego F3 i pytanie, co sądzicie o dodatku Statek Kosmiczny Zeta ?

jest tylko w wersji GOTAa mogę kupić niedrogo 2paki 2 dodatków pozostałych...
 
 
Olisiątko 


Posty: 819
Skąd: Izolatka
Wysłany: 2011-12-23, 00:18   

wred napisał/a:
co sądzicie o dodatku Statek Kosmiczny Zeta ?


Syf. Koszmar. I ogólnie. Strasznie dziwny i nierówny dodatek. Ma swoje momenty, ale ogólnie nudny.

Ja bym jednak i tak kupił wersje z wszystkimi dodatkami, jeśli cenowo nie ma dużej różnicy. Bo to jednak lepiej wygląda na półce :mrgreen: Jak róznica duża, bierz pozostałe dodatki i uciekaj.
_________________
All the ways you wish you could be, that's me.
I look like you wanna look.
I fuck like you wanna fuck.
I am smart, capable, and most importantly, I am free in all the ways that you are not.
 
 
Tixon 
Ukryty Smok


Posty: 6271
Skąd: Piła
Wysłany: 2011-12-24, 20:38   

Nie żebym się chwalił, ale mam własny statek kosmiczny ;)
_________________
Stary Ork napisał/a:
Żelki to prawda, dobro i piękno skondensowane w łatwej do przełknięcia formie żelatynowych zwierzątek. Wyobraź sobie świat bez żelków - byłbyś w stanie żyć pośród tego niegościnnego, jałowego pustkowia wiedząc, że znikąd nadzieje?

MORT napisał/a:
Romulus, Tix właśnie cię pobił w redneckowaniu.

Romulus - nie decydujemy o losach świata.
Ł - CHYBA TY
MrSpellu - Rebe, czego nie rozumiesz w zdaniu:
ŻYDOMASONERIA JEST TAJNA, psiakrew? :/
 
 
wred 


Posty: 2871
Wysłany: 2012-01-02, 20:32   

hm, utknąłem w Mothership Zeta - jestem na końcu, drzwi na mostek mam jako niedostępne, chociaż wszyscy tam już raczej poleźli... odrobinę się irytuję bo łażę i szukam...
any suggestion ?
 
 
Tixon 
Ukryty Smok


Posty: 6271
Skąd: Piła
Wysłany: 2012-01-02, 21:03   

~ i tcl
albo
~movetoqt
_________________
Stary Ork napisał/a:
Żelki to prawda, dobro i piękno skondensowane w łatwej do przełknięcia formie żelatynowych zwierzątek. Wyobraź sobie świat bez żelków - byłbyś w stanie żyć pośród tego niegościnnego, jałowego pustkowia wiedząc, że znikąd nadzieje?

MORT napisał/a:
Romulus, Tix właśnie cię pobił w redneckowaniu.

Romulus - nie decydujemy o losach świata.
Ł - CHYBA TY
MrSpellu - Rebe, czego nie rozumiesz w zdaniu:
ŻYDOMASONERIA JEST TAJNA, psiakrew? :/
 
 
wred 


Posty: 2871
Wysłany: 2012-01-02, 21:37   

Tixon napisał/a:
~ i tcl
albo
~movetoqt
no tak, ale gram na lapku a tam tylda w F3 nie działa :/
a poza tym nie lubię w taki sposób...
to jakiś bug w grze ?
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2012-01-02, 22:47   

Tyldę w lapku przeca da się odblokować, wystarczy klawiaturę na HID w ustawieniach zmienić.
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
wred 


Posty: 2871
Wysłany: 2012-01-03, 03:40   

hę ? lapek widzi mi klawiaturę jako HID a poza tym kilka innych pewnie do obsługi klawiszy dotykowych i pilota...

poświęciłem 3 godziny na dokładne spenetrowanie statku obcych, nigdzie nie znalazłem żadnego aktywatora drzwi zamykających drogę na mostek.

za to poczytałem w sieci, że jest jeszcze kilka lokacji do których się nie dostałem... fuck... irytujący dodatek
 
 
MrSpellu 
Waltornista amator


Posty: 17357
Skąd: Milfgaard
Wysłany: 2012-01-03, 06:55   

wred napisał/a:
hę ? lapek widzi mi klawiaturę jako HID a poza tym kilka innych pewnie do obsługi klawiszy dotykowych i pilota...

Tam trzeba było sterowniki podmienić jakoś. Robiłem to na lapku jakiś rok temu.

Master Google:

Cytat:
Idziemy do menadżera urządzeń (w vista CTRL+ALT+DEL i wybieramy odpowiednią opcję, w XP system> sprzet> menadżer urządzeń). Teraz szukamy tam klawiatury, powinna mieć w nazwie „eHome”.
Klikamy na niej prawym i dajemy „aktualizuj sterownik”. Wybieramy potem, że nie chcemy szukać sterownika w sieci, potem „zawansowane” i na końcu „nie wyszukuj, sam wybiorę sterownik do zainstalowania”. Z listy która się pojawi wybieramy to co ma w nazwie HID (zwykle „klawiatura zgodna z HID”) :-) . I już wszystko działa!


U mnie działa.
_________________
Siamo con clavi, siamo con dio
Siamo con il nostro dio scuro
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Nasze bannery

Współpracujemy:
[ Wydawnictwo MAG | Katedra | Geniusze fantastyki | Nagroda im. Żuławskiego ]

Zaprzyjaźnione strony:
[ Fahrenheit451 | FantastaPL | Neil Gaiman blog | Ogień i Lód | Qfant ]

Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 12